Call Us Today - 0033 4 93 73 60 37

Haut de Cagnes

Denna charmiga medeltidsby är det äldsta distriktet i Cagnes sur Mer och ligger mellan Nice och Antibes – en kort bilresa från Nice Côte d’Azur International Airport. Grimaldi slottet ligger på toppen av denna förtjusande by med underbar utsikt över bergen, Medelhavet, vackra bergsbyar, Nice och Cap d’Antibes. Byn besöktes ofta av Renoir, Modigliani, Soutine, Yves Klein, Bardot och Cocteau.

Slottet

Slottet byggdes runt 1300-talet av Reinier Grimaldi, Lord av Cagnes och fransk amiral, för att hålla vakt och försvara den vackra rivierans kustlinje. Runt år 1620 blev det ett aristokratiskt hem för att renoveras och byta ägare flertalet gånger innan slottet köptes av kommunen år 1937. Grimaldi slottet blev det kommunala museet år 1946 och idag är det en fantastisk miljö för “Olive Tree Museum”, “Solidor Donation”, “Modern Art Museum” och många andra moderna utställningar.

 

Byn

Denna charmiga by har så mycket att erbjuda med sina många små gator, vackra stenväggar och färgglada hus med massor av historia. De små torgen och takterrasserna är ofta dekorerade med terrakottakrukor fyllda med blommor. På huvudgatan och på “Place du Château” finns det många restauranger och caféer och gäster i byn bjuds på ett flertal kulturella historiska event och färgglada festivaler som hålls under året. En kort promenad nerför backen tar dig till staden Cagnes där alla bekvämligheter finns såsom bagerier konditorier, mataffärer, postkontor och en underbar matmarknad. Platsen är perfekt med så många saker att se och göra och det är prisvärt med en returresa till de flesta byar och städer kostar bara 3 euro. Du kommer inte att bli besviken!